Leerplatform voor digitale vaardigheden

Tree Company is een onderneming die zich inzet om (online) burgerparticipatie te innoveren en stimuleren. Dit doen ze door tal van online platformen te ontwikkelen. In samenwerking met Digitall, BNP Paribas Fortis, CTG Circular, Promixus & VRT was er de nood om een app en platform voor “Mobidig” te ontwikkelen.

Bscript werd gevraagd om de lead te nemen in de ontwikkeling van de Mobidig applicatie en platform.

Wat hebben wij gedaan?

  • ontwikkelen app & platform
  • aansturen en communiceren met hardware (Hiveboard)
  • real-time data updates

Mobidig

Mobidig bestaat uit meer dan een applicatie. Het is een oplossing die sociale organisaties stimuleert en ondersteunt bij het geven van lessen in digitale vaardigheden aan moeilijk bereikbare mensen, zoals daklozen, kwetsbare jongeren of ouderen.

Met de MobiDig app kunnen leerlingen in hun eigen tempo leren en oefenen door uitdagingen te voltooien. Ze kunnen hun voortgang zien en een nieuwe uitdaging starten om zo een bepaald thema te voltooien, zoals bijvoorbeeld 'aan de slag met itsme'. De app is gekoppeld aan het Hiveboard, die de bijdrage en voortgang van de leerlingen samen brengt en visualiseert.


Het Hiveboard is een interactief hardware ledboard dat wordt aangestuurd door het Mobidig platform Het helpt de individuele of groeps vooruitgang te visualiseren. Het kan ook worden gebruikt voor een snelle quiz of evaluatie, voor het bepalen van het leerpad, het bijhouden van de voortgang van oefeningen die kan worden gekoppeld aan beloningen en nog veel meer.Het platform en app zijn multi tenant, dus meerdere organisaties kunnen dit gebruiken en hun eigen huisstijl configureren. Ook kan iedere organisatie de set van thema’s en oefeningen zelf configureren om een leertraject op maat van hun studenten te geven. Dit kunnen ze allemaal instellen langs de de teacher interface van het platform. Ook hier kan de leerkracht de gewenste les selecteren om met het Hiveboard te connecteren. Vervolgens lichten er lampjes op in realtime wanneer leerlingen aanduiden of ze een oefening hebben afgemaakt of net problemen hadden met een bepaalde oefening.

Het mobidig platform en app bevatten nog veel meer functionaliteiten dan we besproken hebben in deze case. Maar mocht je meer willen weten, neem dan zeker een kijkje op: digitall.be/nl/mobidig