Publieke fietsparkings ontgrendelen

Streetwaves is een start-up dat een innovatief fietsstation ontwikkelt voor e-bikes. Het station werd HAVN gedoopt: “HAVN is een locker. En een lader. En ja, ook een fietsenstalling. Comfortabel, ergonomisch, veilig, en helemaal op maat van e-bikes en speed pedelecs.”

Bscript werd gevraagd om de ontwikkeling van hun mobile app te verzorgen.

Wat hebben wij gedaan?

  • Software integratie fietsslot openen/sluiten
  • Mobile app (PWA)
  • Authenticatiesysteem
  • Online betalingen & facturatie

App onmiddellijk gebruiken

Om een vlot gebruik van de HAVN stations te garanderen werd er gekozen voor een Progressive Web App. Zo kunnen fietsers de app onmiddellijk gebruiken zonder installatie!
Je zet je fiets in het HAVN station, scant een QR code en je kan direct een HAVN station besturen.

Eens je een station gebruikt, kan je makkelijk raadplegen hoe lang je sessie bezig is en wat de kostprijs hiervan is. Wanneer je klaar bent om terug te vertrekken, stop je makkelijk de lopende sessie via de app en fiets je gewoon verder. Door middel van een automatisch betalingssysteem verlies je geen tijd bij het uitchecken. 

Veilige applicatie

En geen zorgen alles is beveiligd, enkel de huidige gebruiker van het station kan het station openen. Dit komt door het authenticatiesysteem via e-mail met een persoonlijke code.

Zo kan enkel de rechtmatige eigenaar van het station deze besturen. Ook de betalingen zijn beveiligd door gebruik te maken van Mollie. Kortom een veilige en gebruiksvriendelijke app voor een veilig en gebruiksvriendelijk fietsstation.