Tijdsregistraties & payroll cloudplatform

Samoco is een onderneming die expert is in de industriële montage sector. Elk jaar kennen ze een sterke groei en daardoor nam ook het aantal administratieve taken fors toe. Het bedrijf ving die extra workload op door meerdere applicaties te gebruiken, maar de managing director verlangde naar meer efficiëntie. Hij wou alle applicaties met elkaar verbinden. Een taak die we graag op ons namen.

Wat hebben wij gedaan?

 • Microservices API development
 • Architectuur design en analyse
 • Frontend ontwikkeling
 • Automatische API synchronisatie met externe systemen

Resultaat? De geboorte van SolveIT, het all-in-one cloudplatform van Samoco dat alle interne en externe applicaties met elkaar verbindt.

SolveIT is volledig op maat gemaakt en bestaat uit 5 delen

 • Tijdregistratiemodule
 • Integratie met Geodynamics
 • Integratie met Onyx One
 • Teams
 • PO berekening

Tijdregistratiemodule

De tijdregistratiemodule laat toe om per project de werkuren van eigen personeel en onderaannemers te registreren. Keuren de managers ze goed, dan gaan ze naar de loonberekening voor eigen personeel en PO berekening voor onderaannemers. 

De module biedt een overzicht aan als lijst of kalender en heeft krachtige filters om exacte data op te halen. Ze maakt het ook mogelijk om controles uit te voeren.

(kalender modus, namen verborgen voor privacy redenen)

Integratie met Geodynamics

De registraties gebeuren volledig automatisch door de synchronisatie met Geodynamics, de populairste tijdsregistratie-applicatie voor de bouwsector. De integratie met Geodynamics bestaat uit twee delen. 

 1. Alle registraties in Geodynamics vloeien terug naar het platform van Samoco. Dat wordt op die manier het centrale punt van controle en correcties. 
 2. Vervolgens gaan de data naar de loonverwerking en PO berekening. 

Maar om gebruik te maken van de tijdsregistratie-functionaliteit van Geodynamics moet deze eerst over de nodige data beschikken. Vroeger gebeurde dat allemaal manueel. Bij elk nieuw project of elke medewerker/onderaannemer (of wijziging) deed iemand een aanpassing. Bij SolveIT gebeurt deze synchronisatie volledig automatisch. Gevolg? Een foutloze registratie en behoorlijke tijdswinst.

Integratie met Onyx One

Onyx One is een contractor management system om makkelijk en veilig informatie uit te wisselen tussen opdrachtgevers en onderaannemers. Alle onderaannemers van Samoco zitten op Onyx One. Maar ook zij moeten hun uren registreren zodat Samoco makkelijk een bestelbon kan opmaken. SolveIT haalt ze automatisch op via de externe API van Onyx One en laat ze doorvloeien naar Geodynamics.

Teams

De Teams-module laat toe om eigen personeel en onderaannemers in een team te plaatsen. Dat wordt dan ook opgenomen in de filters van de tijdsregistratie. Op die manier behouden gebruikers makkelijk het overzicht op een bepaald team.


PO berekening

De laatste module laat toe om de bestelbon met de berekening voor de onderaannemers te automatiseren. Samoco is flexibel. In solveIT kunnen alle gemaakte afspraken met een onderaannemer en de facturatieperiode geconfigureerd worden. Daarna volgen automatisch de bestelbonnen.