Medische videoconsultaties en ziekenhuisafspraken

Umbi is een onderneming die zich focust op het verbeteren van de patiëntbeleving in de gezondheidszorg. Ze heeft een partnership met meerdere grote Belgische ziekenhuizen en streeft daarbij naar de ultieme patiëntervaring.

Het bedrijf ontwikkelde zelfs een app om patiënten vlot van A tot Z te begeleiden in het ziekenhuis en daarbuiten.

Umbi had al een bestaand ontwikkelingsteam, maar toen de coronacrisis uitbrak kwam er een gigantische vraag naar de app en diensten van Umbi. Umbi contacteerde daarom Bscript met de vraag voor extra developmentcapaciteit. 


Wat hebben wij gedaan?

  • Ontwikkeling video consultatie feature
  • Support voor on-premise ziekenhuisafspraak systemen

Videoconsultaties in Umbi-app

Ons bedrijf startte met de ontwikkeling van videoconsultaties voor de app van Umbi. En er was haast mee gemoeid, gezien de plotse uitbraak van Covid-19.

Bij de ontwikkeling maakten we gebruik van de Twilio API. Zo konden we makkelijk en veilig de videobeelden streamen over de servers van Twilio.  De nieuwe functie was dus zeer snel klaar en onmiddellijk toegankelijk voor dokters en patiënten. Ondertussen werkten we nog verder aan de functie. Ze kreeg ook een optie schermdelen (screenshare).


Integratie ziekenhuisafspraken

Umbi was tevreden over de diensten van Bscript en kwam met een nieuwe vraag: het integreren van de afspraaksystemen van de Umbi-app met die van de ziekenhuizen. Grootste uitdaging? Elk ziekenhuis kan een ander afspraaksysteem gebruiken. 

Daarom maakten we een modulaire connector. Dat laat toe om per ziekenhuis in te stellen welk kalendersysteem het gebruikt. Op die manier werkt de Umbi-applicatie perfect, ongeacht het afspraaksysteem van het ziekenhuis. Zelfs legacy-afspraaksystemen van ziekenhuizen werden ondersteund.